SSH

Windows

Putty er det vi anbefaler for Windows.

Legg til serveradressen din eller hostname og trykk «Open».

Trykk «Ja» / «Yes» i popupen.

Skriv inn brukernavnet, vanligvis er det root ved VPS og cPanel-brukernavnet ved cPanel.

Skriv inn passord, merk at det du skriver inn blir ikke vist på skjermen.

Da er du koblet til!

Linux/macOS
I macOS i finner du terminalen under «Programmer/Applications» og «Verktøy/Tools». Evt. kan du bruke spotlight og søke etter Terminal.
I Linux kommer det an på distrobution av Linux du har. Vanligvis ligger det under «Applications».

Skriv «ssh -l brukernavn 127.0.0.1» der du bytter IPen med IPen du skal koble til og brukernavn med brukernavnet ditt.
Første gangen du kobler til får du en liknende melding:

The authenticity of host 'example.com (xxx.xxx.xxx.xxx)' can't be established.
RSA key fingerprint is f9:9b:06:11:75:d4:1f:d1:3c:51:0d:22:4a:13:ff:9f.
Are you sure you want to continue connecting (yes/no)

Da skriver du «yes» og trykker enter. Neste steg vil den spørre deg om passord, og da trykker du enter når du har skrevet det inn.
Da er du ferdig!