For å få tilgang til MySQL eksternt må webhotellet ditt ha tilleggspakken SSH eller SSH må være inkl i din pakke. Dernest må du sette opp en SSH tunnel mellom maskinen du skal bruke til å administere SQL og vår webserver.

Fra en maskin med openssh installert (default på macOS og linux) kan en tunnel opprettes slik:
ssh -L 127.0.0.1:3306:127.0.0.1:3306 <user>@<webXXX.host1.no> -N

Etter dette er gjort kan en koble til 3306 på 127.0.0.1 (localhost) og jobbe mot serveren.

Om en alt kjører en lokal instans av mysql og port 3306 dermed ikke er tilgjengelig kan en bytte til for eksempel port 3307:
ssh -L 127.0.0.1:3307:127.0.0.1:3306 <user>@<webXXX.host1.no> -N